Απογεύματα με την Ιστορία, Φεβρουάριος 2021

Απόγευμα με την Ιστορίσ, Φεβρουάριος
O Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα των συναδέλφων, οργανώνει σειρά συναντήσεων (συζητήσεις, παρουσιάσεις) με θέματα που αφορούν την Ιστορία. Σύμφωνα με την καταστατική του αρχή, στόχος του Ο.Ι.Ε.Ε. είναι η επιστημονική συνεργασία και ο διάλογος στην Ελλάδα και διεθνώς για την προώθηση των αρχών και μεθόδων της ιστορικής έρευνας, της διδασκαλίας της ιστορίας και την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιστορικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζει τα «Απογεύματα με την Ιστορία» σε συνεργασία με ιστορικούς, ερευνητές, Πανεπιστημιακά Τμήματα, εκπαιδευτικούς φορείς και εκδοτικούς οίκους.

Για τον Φεβρουάριο του 2021 προγραμματίζονται τα εξής:

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 6-8 μμ

«Για μια σφαιρική και πολυδιάστατη ιστορική εκπαίδευση»: παρουσίαση του συλλογικού έργου (εκδ. Πεδίο). Εισαγωγή: Γ. Κόκκινος. Παρουσιάζουν ιδέες για διδακτικές προσεγγίσεις οι: Κυριακή Φαρδή, Ζέτα Παπανδρέου, Ευγενία Αλεξάκη, Ιωάννα Δεκατρή, Βασιλική Χάλαζα, Παναγιώτης Γατσωτής. Συζήτηση με τους συγγραφείς για τις θεματικές.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 6-8 μμ.

«Συναγωνιστές. Το ΕΑΜ και οι Εβραίοι της Ελλάδας» (εκδ. Ψηφίδες): συζητούν για το βιβλίο οι ιστορικοί Ιάσονας Χανδρινός (συγγραφέας) και ο Αντώνης Λιάκος.

Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *