Απογεύματα με την Ιστορία, Μάρτιος 2021

Ο Όμιλος για την Ιστορική εκπαίδευση,συνεχίζοντας τη δράση Απογεύματα με την Ιστορία, διοργάνωσε δυο συζητήσεις -συναντήσεις σε διαδικτυακό χώρο. Αναλυτικά:

Στις 17 Μαρτίου, «Το Εικοσιένα μέσα από την ματιά του ‘ Άλλου’: η αντίδραση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ελληνική Επανάσταση» . Συζήτησαν οι ιστορικοί Ηλίας Κολοβός και Λεωνίδας Μοίρας με αφορμή το βιβλίο του Λεωνίδα Μοίρα, Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών(εκδόσεις Τόπος, Αθήνα 2020)και το υπό έκδοση βιβλίο των Ηλία Κολοβού, Σουκρού Ιλιτζάκ,Μοχαμάντ Σχαριάτ-Παναχί, Η οργή του σουλτάνου:Αυτόγραφα διατάγματα του Μαχμούτ Β΄ το 1821 (εκδόσεις ΕΑΠ,Αθήνα 2021, υπό έκδοση)

Στις 24 Μαρτίου, «Αναπαραστάσεις του ’21: αφηγήσεις και εικόνες». Ομιλητές οι Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ε.Α.Π, «Το σπασμένο σπαθί του Διάκου: αφηγηματικά μοτίβα του Αγώνα στη σχολική και δημόσια ιστορία» και ο Παναγιώτης Πυρπυρής ,Σ.Ε.Ε. φιλολόγων, 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, «Αναπαραστάσεις στιγμιοτύπων από την Ελληνική Επανάσταση. Έλληνες καλλιτέχνες  1840-1940».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *